Doorgaan naar Inhoud

Dove

Dove logo: Mittig in geschwungener Schrift ist der Markenname Dove sichtbar
Frau mit langen roten Haaren vor einer herbstlichen Kulisse

Wat is schoonheid? Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Dove vindt dat schoonheid voorkomt in vele vormen en maten.

Tijd voor echte schoonheid

Onze producten worden gebruikt door vrouwen die weten dat schoonheid niet alleen wordt bepaald door de buitenkant, maar ook van binnenuit komt. En om al die verschillende schoonheden goed uit te laten komen heeft Dove een groot assortiment aan producten voor persoonlijke verzorging die mild zijn voor huid en haar.

Het merk Dove kent een lange geschiedenis. In 1957 begonnen we met de productie van zeep met een ¼ hydraterende crème die speciaal bedoeld was voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft namelijk een droge huid die speciale verzorging nodig heeft. Dove onderscheidde zich hiermee toen al van de andere merken.

Door de jaren heen zijn we, in nauwe samenwerking met de medische wetenschap, verder gegaan met het ontwikkelen van de beste producten op het gebied van persoonlijke verzorging.

Zo bracht Dove in de jaren ‘80 de hydraterende wasgel op de markt. Daarnaast deden toen ook deodorants, bodylotions, een gezichtsreiniger, shampoos en conditioners hun intrede. In 1993 kwam Dove op de Nederlandse markt.

Love your hair

Dove heeft ook een uitgebreid assortiment haarverzorgingsproducten om je haar in een goede conditie te brengen én te houden. Onlangs lanceerde Dove de Split Ends Rescue-lijn en een vernieuwde Intense Repair-lijn. Split Ends Rescue is speciaal ontwikkeld om haarpunten weer een gezonde uitstraling te geven en Dove Intense Repair helpt droog, beschadigd haar diep van binnen te herstellen.

De feiten

  • Het grootste merk ter wereld in producten voor persoonlijke verzorging, met dubbelcijferige groei.
  • Hogere omzet dan alle merken toiletzeep tezamen.
  • In de VS worden jaarlijks meer dan 1 miljard douches genomen met Dove-producten.

Dove Self Esteem Programma

Sinds 2005 zet het Dove self-esteem project zich, wereldwijd, in om jongeren aan een beter zelfbeeld te helpen zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Ieder verkocht Dove product draagt bij aan dit project. Vooral moeders, maar ook anderen die veel met jongeren te maken hebben zoals leerkrachten, jeugdleiders etc. zijn een rolmodel voor jongeren. Zelfvertrouwen geef je door, een gebrek aan eigenwaarde ook. Daarom willen we zoveel mogelijk volwassen vrouwen bereiken en ervoor zorgen dat zij zelfvertrouwen doorgeven aan jonge kinderen zodat deze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Neem contact op met Unilever over Dove

Als u vragen of opmerkingen heeft over Dove, gelieve onze contactpagina te bezoeken.

Terug naar boven