Doorgaan naar Inhoud

Knorr

Knorr logo
Knorr’s spaghetti dish

Bij Knorr gaat het allemaal om de passie voor smaak: goede ingrediënten en de kennis van de Knorr Chefs om heerlijke Knorr-producten te maken.

Alles draait om smaak

De Knorr Chefs zoeken naar de lekkerste kruidencombinaties en geven de kruiden alle tijd die nodig is om de beste smaak ontwikkelen. Knorr koopt producten die duurzaam geteeld zijn en verbouwt zelfs producten op eigen Knorr-boerderijen. Dat is passie voor smaak!

Met z’n bouillons, soepen, sauzen, mixen en Wereldgerechten helpt Knorr je dagelijkse maaltijd net even anders te maken. En dat al sinds 1838!

Eten moet plezierig zijn

Met Knorr zet je elke dag weer een lekkere, gevarieerde maaltijd voor het hele gezin op tafel. En dat is de missie van Knorr: meer mensen laten genieten van lekker eten!

Helaas lukt het niet altijd om iedere dag voldoende groenten en fruit te eten. Soms mis je de inspiratie en gun je jezelf te weinig tijd om groenten te bereiden. Knorr maakt het eten van groenten nog lekkerder én leuker met praktische tips, heerlijke recepten en handige producten!

Deze passie van Knorr voor lekkere en gevarieerde voeding gaat terug tot de begindagen in 1838, toen oprichter Carl Heinrich Knorr experimenteerde met het drogen van kruiden en groenten om zo hun smaak en voedingswaarde te behouden. Knorr is overtuigd van het belang van goede voeding. Eten moet plezierig zijn. Voeding levert niet alleen brandstof, het is ook een bindend element in het leven. En dát vormt de basis van het succes van Knorr.

Duurzame tomaten

Vanaf juli 2013 bevatten de Knorr-maaltijdmixen duurzaam geteelde tomaten. Hiervoor wordt samengewerkt met 690 geselecteerde Italiaanse boeren die duurzame landbouwmethoden toepassen. Samen beschikken zij over 9.000 hectare landbouwgrond. Unilevers programma voor duurzame landbouw helpt deze boeren om hun grond zo goed mogelijk – kostenefficiënt en energiezuinig – te gebruiken, bijvoorbeeld door goed watermanagement en irrigatiesystemen. In september 2012 lanceerde Knorr in Frankrijk het eerste product met volledig duurzaam geteelde tomaten: op de verpakking van de tomaten-mascarponesoep prijkt het label ‘Gemaakt met duurzaam geteelde tomaten’.

Knorr Authentieke Vleesjus

Knorr heeft recent de eerste geconcentreerde jus in een cupje geïntroduceerd: Authentieke Vleesjus. De Authentieke Vleesjus, in de varianten Rund en Naturel, wordt bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die na lang sudderen een rijke geconcentreerde jus hebben gevormd. Zodra de jus in aanraking komt met heet water smelt deze weg tot een rijke jus met een heerlijke, authentieke smaak. In deze jus zitten geen toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen. Je proeft de pure smaak.

Knorr Chefs

Dagelijks zijn 280 chefkoks over de hele wereld bezig om voor Knorr de lekkerste recepturen en de beste ingrediënten voor onze gerechten te vinden. Zo heeft een van onze chefs na een reis naar Marokko de inspiratie gekregen voor het nieuwste Wereldgerecht: Knorr Marokkaanse Kip Tajine. Een smakelijke combinatie van kip, verse groenten en krachtige kruiden als koriander, kaneel, kurkuma en kardemom. Nieuwe recepten voor verschillende projecten en technologiëen worden ook bedacht door de chefs van Knorr tijdens creative culinaire sessies, vaak ook samen met consumenten. Deze passie voor koken proef je in alle Knorr-producten.

Neem contact op met Unilever over Knorr

Als u vragen of opmerkingen heeft over Knorr, gelieve onze contactpagina te bezoeken.

Terug naar boven