Arbeidsbeperkten | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Mensen met arbeidsbeperking een start geven op de arbeidsmarkt

Unilever Nederland, Randstad Participatie en Hamilton Bright zijn een pilot-samenwerking gestart waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan in de buitendienst van Unilever hebben gekregen. Gedurende 8 maanden gaan twaalf mensen aan de slag in een commerciële functie op de winkelvloer, nemen ze deel aan trainingen en krijgen ze toegang tot een netwerk van bedrijven. Hun kans op een duurzame baan na afloop van de periode wordt hierdoor vergroot.

Unilever heeft voor dit project een nieuwe functie van store supporters ontwikkeld, als onderdeel van de Unilever buitendienst. Deze store supporters helpen een geselecteerde groep supermarkten in het verbeteren van de zichtbaarheid en operationele executie van de Unilever merken in de winkel. De werkzaamheden betreffen onder andere het schaponderhoud en het verbeteren van de promotionele executie op de winkelvloer.

De groep bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan een (lichte) verstandelijke beperking zijn, maar ook psychisch kwetsbare mensen, langdurig werkzoekenden en oudere werkzoekenden behoren tot de doelgroep.

De afgelopen weken zijn de store supporters geselecteerd en getraind. De 12 medewerkers gaan gemiddeld 18 uur per week aan de slag in ongeveer 65 verschillende supermarkten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. Bij een succesvolle pilot breiden de initiatiefnemers het aantal mensen uit en wordt er tevens doorgegaan met de huidige groep.

Voor Unilever snijdt het mes aan meerdere kanten. Fred van Beek, Vice President Customer Development Unilever: “Door deze ervaring kunnen de deelnemers makkelijker de stap maken naar een duurzame baan en tegelijkertijd helpt het de supermarkten om, zonder additionele kosten, hun winkeloperatie te verbeteren.

Voor Unilever leidt een betere executie op de winkelvloer tot extra omzet en draagt het tevens bij tot het verhogen van onze positieve sociale impact, een belangrijke pijler in het Unilever Sustainable Living Plan.” Marleen van Arkel, directeur Randstad Participatie: “De werkzaamheden die Unilever te bieden heeft sluiten goed aan bij de capaciteiten van de doelgroep. De begeleiding die we daarnaast bieden, zorgt voor de verdere ontwikkeling van de kandidaten.”

Unilever NV

Weena 455
3013AL Rotterdam

http://www.unilever.nl

+31(0)10 217 4844 (na 17.30 +31(0)10 2174000)
mediarelations.rotterdam@Unilever.com

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE