Duurzame groei versnellen | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Duurzame groei versnellen

December 2012 – Unilever is een partnerschap aangegaan met twee ‘seed accelerators’ om zo de samenwerking met ondernemers aan nieuwe zakelijke kansen te bevorderen.

Het bedrijf heeft de krachten gebundeld met Internet Collider12 en Springboards Internet of Things (IoT), om startende bedrijven die gespecialiseerd zijn in digitale technologie te ondersteunen.

Het is voor het eerst dat Unilever samenwerkt met accelerator-programma's en de focus van het bedrijf op Open Innovatie naar een hoger niveau tilt door met ondernemers samen te werken aan nieuwe zakelijke ideeën. Naar verwachting zullen in 2013 en daarna meer partnerschappen worden aangegaan om het bedrijf te helpen duurzaam te groeien.

Tijdens de 12 weken durende accelerator-programma's krijgen starters startkapitaal, begeleiding en diverse diensten om hen te helpen hun bedrijf vorm te geven en van de grond te krijgen. Bij de voltooiing van de intensieve programma's pitchen de starters hun bedrijf aan Unilever en andere investeerders voor verdere financiering.
Unilevers New Businesses Unit werkt samen met Springboards Internet of Things Accelerator om startende bedrijven te vinden en te ondersteunen die in-home-verbindingen gebruiken om het leven van de consument te verbeteren.

Het partnerschap met Collider12 is gericht op startende bedrijven die merken helpen via digitale kanalen met hun klanten te communiceren en interactie met hen te hebben. Het wordt ondersteund door Unilever Ventures. John Coombs, Managing Director van Unilever Ventures: "Via Unilever Ventures zijn we al meer dan tien jaar bezig met startende bedrijven. Door samenwerking met accelerators komen we in contact met een groter aantal bedrijven en kunnen we hen ondersteunen met begeleiding en andere diensten, om ze sneller levensvatbaar te maken.”

“Er is een revolutie gaande in de manier waarop mensen bezig zijn met onze merken en wij willen de voorhoede vormen in die revolutie. Wij willen deze bedrijven in nauwe samenwerking helpen hun capaciteiten te ontwikkelen om diensten te verlenen aan grote merken zoals die van Unilever, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar over de hele wereld.”

Phil Giesler, VP New Businesses Unit, Unilever: “Wereldwijd bestaat er een enorme gemeenschap van ondernemers die oplossingen ontwikkelen voor een aantal van de moeilijkste uitdagingen waarvoor bedrijven als Unilever zich gesteld zien. We willen de toegevoegde waarde van deze uitvinders ontgrendelen door met hen samen te werken aan het verwezenlijken van hun ideeën, en investeren in accelerators is een ideale manier om dit te mogelijk te maken.

“Het accelerator start-up-model is verantwoordelijk voor het opstarten van honderden belangrijke bedrijven, zoals Dropbox en Airbnb. We zoeken naar ondernemers die over het volgende grote idee voor de consumptiegoederenindustrie beschikken, en die met ons willen werken aan de verdere ontwikkeling daarvan.”

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE