Gezonde hoofdhuid | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Andrélon Haar & Hoofdhuid

Andrélon heeft Haar & Hoofdhuid met Nutrium 10 ontwikkeld, een productlijn gebaseerd op een intensief voedende formule met tien vitamines, mineralen en voedingsstoffen voor een verzorgde hoofdhuid en mooi haar.

Liever mooi haar dan een gezonde hoofdhuid

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

Hoewel ruim zeven op de tien Nederlandse vrouwen (71%) aangeeft weleens last te hebben van een gevoelige, jeukende of droge hoofdhuid, gebruikt 69% van hen geen speciale shampoo. Bijna een kwart van deze vrouwen (23%) gelooft namelijk dat dit ten koste gaat van mooi haar. Toch geeft ruim twee derde van de vrouwen (68%) aan wél behoefte te hebben aan een product dat zorgt voor een gezonde hoofdhuid en mooi haar. 

Andrélon vroeg Nederlandse vrouwen wat ze dan doen bij een gevoelige, jeukende of droge hoofdhuid, behalve eventueel het gebruik van een speciale shampoo. Eén op de drie vrouwen die last van haar hoofdhuid heeft, doet er helemaal niets aan en wacht tot het vanzelf overgaat (29%) of probeert er niet aan te denken (23%). Een andere oplossing, volgens 16% van de vrouwen, is het haar extra vaak wassen of verschillende shampoos uitproberen (12%).

Nooit meer hoeven kiezen

Vanaf nu is het niet meer nodig om te kiezen tussen een gezonde hoofdhuid en mooi haar. De producten van Andrélon Haar & Hoofdhuid, met een intensief voedende formule met tien vitamines, mineralen en voedingsstoffen, verbeteren de conditie van de hoofdhuid en zorgen voor sterk, zacht en glanzend haar vanaf de wortel tot in de puntjes.

Omdat problemen met een gevoelige, jeukende of droge hoofdhuid kunnen voorkomen bij vrouwen met verschillende haartypes, heeft Andrélon voor meerdere haartypes een shampoo ontwikkeld:

 • Andrélon Haar & Hoofdhuid Volume Maxx bevat, naast de intensief voedende Nutrium 10-formule die de hoofdhuid verzorgt, de Root Lift Technology. Deze formule geeft fijn, futloos haar meer body en volume vanaf de haarwortel. Het haar valt voller en voelt dikker aan.
 • Andrélon Haar & Hoofdhuid Bright Shine is speciaal ontwikkeld voor normaal en dof haar. Deze shampoo bevat Derma Care Technology met Zink. De actieve formule zorgt ervoor dat de hoofdhuid wordt verzorgd en haar een natuurlijke glans krijgt.
 • Andrélon Haar & Hoofdhuid Repair is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Deze shampoo bevat Lysine waardoor haar intensief wordt gevoed en beschermd tegen beschadigingen. Droog haar wordt sterker, ziet er gezond uit en voelt heerlijk zacht aan.
 • Het Andrélon Haar & Hoofdhuid Repair-masker is een intensieve verzorging voor droog en beschadigd haar. In slechts 3 minuten per week maakt het masker haar zachter en beter bestand tegen beschadigingen.

Oorzaak en gevolg gevoelige hoofdhuid

Haarstylist Arjen Huffels: “Een onrustige hoofdhuid kan soms wat droog aanvoelen, gevoelig zijn en jeuken. Dit ontstaat door een overmatig snelle vernieuwing van de huidcellen. Normaal vernieuwen de cellen van je huid zich ongeveer om de 28 dagen. Bij een gevoelige hoofdhuid worden de cellen van je hoofdhuid al binnen 7 tot 21 dagen vernieuwd, met als resultaat een gevoelige, droge of jeukende hoofdhuid. Door je hoofdhuid regelmatig te masseren en producten te gebruiken die niet alleen je haar verzorgen maar ook je hoofdhuid, krijg je een meer ontspannen hoofdhuid en elastisch, sterk en mooi haar.”

Tips & Tricks

 • Neem de tijd voor een dagelijkse korte massage van je hoofdhuid ter bevordering van de bloedsomloop van de haarzakjes en hoofdhuid. Een goede doorbloeding van de hoofdhuid draagt bij aan een gezonde haargroei.
 • Was je haar met lauw tot warm water en vermijd te heet water. Dit kan je hoofdhuid irriteren.
 • Voor een optimale verzorging van je hoofdhuid neem je twee minuten de tijd om tijdens het wassen de shampoo goed in te masseren met afwisselende massagetechnieken. Dit doe je om de huid te laten ontspannen en werkzame stoffen van de shampoo optimaal tot hun recht te laten komen.
 • Spoel je haar goed uit nadat je het gewassen hebt, zodat alle shampooresten eruit zijn. Shampooresten kunnen jeuk veroorzaken en voor dof haar zorgen.
 • Föhn je haar op een zo koud mogelijke stand. De hitte van een föhn kan je hoofdhuid uitdrogen, waardoor deze sneller geïrriteerd kan raken.
 • Irriteer je hoofdhuid niet, dus pas op met overmatig borstelen. Borstel bij voorkeur met een borstel van natuurlijke producten zoals varkenshaar.
 • Vermijd bij het gebruik van stylingproducten zoveel mogelijk de hoofdhuid en spray of kneed deze echt in het haar.
Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE