Unilever BLX organiseert Voorleesfeest | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever Benelux organiseert Voorleesfeest tijdens Voorleesweek van Opzoomer Mee

Oktober 2012 – Op 11 oktober werd een twintigtal basisschoolleerlingen uit Rotterdam verwelkomd in deBrug, het kantoor van Unilever Benelux in Rotterdam, voor een ‘Voorleesfeest’.

Spannende verhalen

Unilever Benelux organiseerde het Voorleesfeest in het kader van het initiatief ‘De Voorleesweek’ van Opzoomer Mee. Tijdens deze ochtend lazen Unilever-medewerkers spannende verhalen voor aan kinderen uit groep 6 en 7 van basisschool De Dukdalf in Rotterdam. In vier groepen gingen de kinderen met de voorlezers mee en onder het genot van een heerlijk Raket-ijsje luisterden ze aandachtig naar de verschillende verhalen.

Lunchen met Robijntje

Na het voorlezen gingen alle kinderen aan tafel om te genieten van een heerlijke boterham met Blue Band-halvarine en Calvé Pindakaas. Tussen het smeren door vertelde een medewerker van de fabriek hoe margarine en pindakaas precies gemaakt worden. Robijntje, de gezellige Robijn-beer, schoof ook aan en ging met alle kinderen op de foto.

De Voorleesweek van Opzoomer Mee

Opzoomer Mee is een Rotterdamse vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor een betere leefbaarheid in verschillende wijken in Rotterdam.De Voorleesweek van Opzoomer Mee wordt georganiseerd om het belang van lezen voor de ontwikkeling van kinderen onder de aandacht te brengen. In dit kader worden sportverenigingen, bedrijven en andere organisaties in Rotterdam gestimuleerd om een voorleesfeest te organiseren voor kinderen.

Unilever Sustainable Living Plan

Unilever werkt graag mee aan dit soort initiatieven, omdat we het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan de samenleving waarin we actief zijn. Een van de doelen die wij ons hebben gesteld in het eind 2010 gelanceerde Unilever Sustainable Living Plan is meer dan 1 miljard mensen te helpen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Kinderen in aanraking brengen met boeken en op die manier meewerken aan hun ontwikkeling zal zonder twijfel een bijdrage leveren aan het realiseren van dit doel.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE