Unilever nummer 1 in DJSI-sectoren in 2012 | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever nummer 1 in DJSI-sectoren in 2012

September 2012 – Unilever voert de ranglijst aan in de sector Food Producers en in de supersector Food and Beverages van de Dow Jones Sustainability Indexes.

Sectorleider, 14 jaar op rij

Deze score betekent dat Unilever voor het 14e achtereenvolgende jaar op nummer 1 staat in de sector Food Producers van de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). De DJSI zijn internationaal erkend als maatstaf voor prestaties op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In het DJSI-verslag over de supersector Food and Beverages werd Unilever geprezen voor haar inspanningen om duurzaamheid te integreren in haar bedrijfsmodel.

“De filosofie van de onderneming ten aanzien van duurzaam leven wordt ondersteund door haar niet-aflatende inspanningen om te voldoen aan de behoeften van haar consumenten op het gebied van gezondheid & hygiëne, voeding en de toegang tot schoon drinkwater. Deze zijn ingebed in de gehele levenscyclus van haar producten – van concept tot productontwikkeling en etikettering”, aldus het rapport.

Toonaangevende scores

Gail Klintworth, Unilevers Chief Sustainability Officer: “Het feit dat Unilever voor het 14e jaar op rij de sector Food Producers aanvoert, bewijst dat we het niet laten bij woorden alleen en dat we de goede reputatie die we hebben als leider op het gebied van duurzaamheid verdienen.”

Enkele van de door Unilever behaalde resultaten:

  • Een totaalscore van 86%; een stijging ten opzichte van 81% in 2011 en ruim boven de gemiddelde score in de sector van 46%.
  • De hoogste score in de categorie ‘Environmental’ met 89%.
  • Een score van 100% ten aanzien van de criteria op het gebied van Health & Nutrition, Packaging en Environmental Policy/Management System.
  • De hoogste score ten aanzien van het criterium ‘Supply Chain Management’ met 97%.
  • De hoogste score voor ‘Operational Eco-Efficiency’ met 92%.

Over de Dow Jones Sustainability Indexes

De Dow Jones Sustainability Indexes zijn geïntroduceerd in 1999 en vormen de eerste mondiale indexen waarin de financiële prestaties worden gevolgd van toonaangevende bedrijven wereldwijd die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

De duurzaamheidsscores zijn gebaseerd op een analyse van prestaties op economisch, maatschappelijk en milieugebied. Daarbij worden onderwerpen onder de loep genomen als klimaatstrategie, standaarden in de keten en arbeidsomstandigheden, met een sterke focus op aandeelhouderswaarde op de lange termijn. De DJSI worden samengesteld door SAM Group, een Zwitsers bedrijf voor financiële diensten dat is gespecialiseerd in duurzaam beleggen.

Het bedrijf analyseert de door ondernemingen ingezonden ‘Corporate Sustainability Assessments’. SAM stelt ook vast welk bedrijf in elk van de 19 supersectoren aan de leiding gaat, op basis van de analyse van 58 sectoren. Unilever is leider van de supersector Food and Beverages in 2012.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE