Duurzame rookworst | Nieuws & Media | Unilever Nederland

De lekkerste duurzame rookworst

Volgens Natuur & Milieu is de Extra Magere Rookworst van Unox de lekkerste duurzame rookworst van Nederland. Deze rookworst is niet alleen minder vet, maar ook dier- en milieuvriendelijker.

Test bij Kassa

Unilever logo

In de uitzending van Kassa op zaterdag 24 november werden tijdens de duurzame-rookworstentest van Stichting Natuur & Milieu twaalf rookworsten getest op duurzaamheid en smaak. De test omvatte zowel rookworsten met vlees als rookworsten op basis van plantaardige ingrediënten. De rookworsten werden aan een smaakkeuring onderworpen door 34 derdejaarsstudenten Food Design aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. 

Op smaak scoorde de Unox Extra Magere Rookworst een derde plaats, vlak na de twee Hema-worsten, en van de rookworsten met vlees scoorde de Unox-rookworst het best op het gebied van duurzaamheid. Op basis daarvan kwam de Extra Magere Rookworst van Unox als lekkerste duurzame rookworst uit de test.

Worsten worden steeds duurzamer

Sijas Akkerman van Natuur & Milieu: “Een fabrikant als Unox heeft het afgelopen jaar met zijn duurzame rookworst een grote stap gezet op het gebied van milieu en dierenwelzijn en laat daarmee zien dat veranderingen mogelijk zijn. Ook andere fabrikanten zijn druk bezig om een duurzaamheidsslag te maken. Ieder jaar zien we weer een verbetering in de verduurzaming van de worsten. We concluderen hieruit dat steeds meer fabrikanten op de goede weg zijn en werk maken van verduurzaming, zonder op smaak in te leveren.”

Diervriendelijker en net zo lekker

Alex Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever: “Bij Unox zijn we enorm trots op deze erkenning van Natuur & Milieu. De introductie van de Extra Magere Rookworst is een resultaat van onze missie om mensen te laten genieten van 'Eerlijk Hollands Eten van Vandaag'. De Extra Magere Rookworst is hierin een volgende stap.

Door minder en magerder vlees te gebruiken zit er in de Extra Magere Rookworst 30% minder vet dan het wettelijk maximum voor magere vleesproducten. Bovendien gebruiken we geen smaakversterkers, 5% minder zout en Beter Leven 1 vlees (de 275 gr-variant). Zo is deze rookworst gezonder, diervriendelijker, milieuvriendelijker, maar net zo lekker.”

Unilever Sustainable Living Plan

In november 2010 lanceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan en verbonden we ons aan een tienjarige reis op weg naar duurzame groei. Het Plan wordt onderbouwd door zo’n 60 doelstellingen, waaronder het verbeteren van de voedingswaarde van onze producten met behoud van een lekkere smaak. Daaraan werken wij continu. Tegen 2020 zullen we het deel van onze portfolio dat voldoet aan de hoogste voedingskundige normen verdubbelen, gebaseerd op wereldwijd erkende voedingsrichtlijnen. Dit zal honderden miljoenen mensen helpen een gezonder voedingspatroon te realiseren.

Ook Unox levert een bijdrage aan het realiseren van Unilevers duurzaamheidsdoelstellingen. Zo produceert Unox sinds 2011 rookworsten die het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming mogen dragen. Dit betekent dat het vlees op diervriendelijker wijze is geproduceerd. Op dit moment draagt al 60% van de Unox-rookworsten een Beter Leven-ster, waaronder ook de nieuwe Extra Magere Rookworst 275 g. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vlees, maar uiterlijk in 2015, zullen alle rookworsten van Unox dit diervriendelijkheidskenmerk dragen.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE