Unilevers hygiënemerk Domestos doorbreekt ‘toilettaboe’. | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilevers hygiënemerk Domestos doorbreekt ‘toilettaboe’.

November 2012 – Unilever doorbreekt het ‘toilettaboe’ met een enorm interactief standbeeld van een hurkende man in het centrum van Londen in het kader van Wereldtoiletdag op 19 november jl.

Unilevers hygiënemerk Domestos doorbreekt 'toilettaboe'

Het standbeeld ‘the Public Toilet’ is vervaardigd in opdracht van Domestos en de World Toilet Organization. Het is 4,5 meter hoog en gemaakt van keramiek en roestvrij staal; ter hoogte van het gelaat bevindt zich een digitaal scherm.

Consumenten wereldwijd kunnen hun steun betuigen aan de 1 miljard mensen die geen toilet hebben door een foto of video van 5 seconden van hun gezicht te laden op www.thepublictoilet.com. Deze zal vervolgens via het standbeeld worden vertoond.

Iedere upload draagt bij aan het vergroten van de bewustwording ten aanzien van deze mondiale sanitaire crisis en zal helpen meer aandacht te vestigen op de gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de miljarden mensen die moeten leven met slechte sanitaire voorzieningen.

Jean-Laurent Ingles, VP, Global Brands: “Domestos wil van Wereldtoiletdag een instituut maken. Door de sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden te verbeteren, kunnen we de gezondheid en de levensomstandigheden van miljoenen mensen verbeteren. Tegelijkertijd kunnen we het aantal dagen omlaag brengen dat kinderen moeten verzuimen van school als gevolg van ziekte en voor vrouwen het risico verkleinen dat zij lopen wanneer ze in het openbaar hun behoefte moeten doen.”

"Op deze Wereldtoiletdag willen we zo veel mogelijk verschillende gezichten zien op het ‘Public Toilet’-standbeeld om zo onze steun te betuigen aan de 1 miljard mensen die niet in alle veiligheid en privacy naar het toilet kunnen."

Waarom is dit zo belangrijk?

Ongeveer twee vijfde van de wereldbevolking beschikt niet over schone toiletvoorzieningen, waaronder meer dan 280 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar.

Eén gram ontlasting kan tot wel 10 miljoen virussen en 1 miljoen bacteriën bevatten. Dit maakt slechte sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden tot een van de grootste oorzaken van sterfte door vermijdbare ziektes zoals diarree. Meer dan 2,25 miljoen mensen, onder wie 1,1 miljoen kinderen onder de vijf jaar sterven ieder jaar aan diarree-gerelateerde ziektes.

Als er schone toiletvoorzieningen zouden zijn, zodat ontlasting op een hygiënische manier kan worden afgevoerd, dan zou het aantal gevallen van diarree met bijna een derde kunnen worden teruggedrongen.

Bovendien doet verbetering van sanitaire voorzieningen meer dan alleen mensen gezonder maken; het kan ook een aanzienlijke impact hebben op de economie van ontwikkelingslanden. Onderzoek door de VN en de WHO heeft uitgewezen dat iedere dollar die wordt geïnvesteerd in sanitaire faciliteiten een rendement oplevert van tot wel $ 34 doordat wordt bijgedragen aan de productiviteit.

Unilever steunt Wereldtoiletdag als onderdeel van haar doel tegen 2020 de gezondheid en het welzijn van 1 miljard mensen te verbeteren, zoals vastgelegd in haar Sustainable Living Plan.

Meer informatie over Wereldtoiletdag is te vinden op www.thepublictoilet.com.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE