Anniek Mauser maatschappelijk verantwoorde manager | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Anniek Mauser maatschappelijk verantwoorde manager van het jaar 2013

November 2013 – Tijdens het 14e Nationaal Sustainability Congres – het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid – is Anniek Mauser, Directeur Duurzaamheid Unilever Benelux, verkozen tot MVO Manager van het Jaar 2013.

Mindset-verandering

Op de website MVO Manager van het Jaar worden Annieks inzet en prestaties als volgt omschreven: “Anniek Mauser richt zich al meer dan een decennium op de verduurzaming van de processen én producten van Unilever. Ze wil een mindset-verandering teweeg brengen, zowel bij medewerkers als bij consumenten. Haar strategie is gericht op het engageren van medewerkers om hen te stimuleren actief bij te dragen aan het genereren van duurzame groei. 

Hiertoe heeft ze onder andere een web- en game-based tool voor medewerkers ontwikkeld en uitgerold, met wereldwijde uitbreiding op de agenda. In samenwerking met het WNF en de Missing Chapter Foundation heeft ze een initiatief opgezet om het gedrag van consumenten te veranderen (gericht op watergebruik). Door zowel intern als naar buiten ambitieus en transparant op te treden, heeft Mauser de leidende positie van Unilever op het gebied van duurzaamheid en MVO versterkt.”

Bekijk ook het filmpje (VNO-NCW) van de verkiezing, met een interview met Anniek Mauser.

Stemming via LinkedIn en sms

Aan de verkiezing namen 22 MVO-managers deel, waaruit een deskundige jury vier kandidaten nomineerde voor de titel. Behalve Anniek Mauser waren dit: Sander Haas (Asito), Frank van Ooijen (FrieslandCampina) en Fokko Wientjes (DSM). Anniek werd gekozen op basis van twee stemrondes: een eerste ronde waarin leden van de LinkedIn-groep ‘MVO-professionals’ hun stem konden uitbrengen en een tweede ronde tijdens het Nationaal Sustainability Congres waarin de ruim 500 deelnemers via sms konden stemmen op hun favoriete kandidaat.

Verkiezing

De verkiezing ‘MVO Manager van het Jaar’ vond dit jaar voor de tweede maal plaats. De organisatie was opnieuw in handen van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface. De prijs bestond uit een bokaal en een cheque voor een geheel verzorgd weekend voor twee personen in Duurzaam Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE