World Food Programme | Nieuws & Media | Unilever Nederland

In het veld met het World Food Programme

December 2013 – In 2012 koos de Unilever Foundation zes medewerkers om Global Foundation Ambassadeur te worden en uit de eerste hand een indruk te krijgen van de programma’s van haar partners. Aditya Kankaria, Customer Key Accounts Manager, reisde van Mumbai naar Ecuador om met eigen ogen te zien hoe een project van het World Food Programme levens verandert.

Kinderen te eten geven en boeren ondersteunen

Aditya arriveerde in Quito om een beeld te krijgen van hoe het WFP kinderen en kleine boeren helpt en hoe de samenwerking van het WFP met Unilever een verschil kan maken voor honderden levens en tegelijkertijd de onderneming helpt te groeien.

“Het concept zoals hierboven omschreven klinkt natuurlijk geweldig op papier, maar om het met eigen ogen te zien was echt een heel indrukwekkende ervaring”, aldus Aditya.

Als eerste stond een bezoek aan een school op het programma om te zien hoe het WFP tegelijkertijd kleinschalige boeren helpt én kinderen die aan ondervoeding lijden. Het WFP heeft een programma opgezet waarbij honderden boeren groenten telen en in hun levensonderhoud voorzien door die groenten te verkopen op markten en aan scholen. Ouders en docenten koken vervolgens voedzame maaltijden voor circa 15.000 kinderen. “Het was echt fantastisch om de kans te krijgen vanuit de eerste hand getuige te zijn van niet alleen de mechaniek, maar ook de geweldige resultaten van het werk van het WFP”, vervolgt Aditya.

Een win-winsituatie creëren

In het tweede deel van zijn reis had Aditya een ontmoeting met het team op het kantoor van Unilever Ecuador om een indruk te krijgen van hoe de lokale vestiging de inspanningen van het WFP kan ondersteunen. Het margarinemerk Bonella gaat bijvoorbeeld een ‘cause-marketingcampagne’ voeren, een campagne gekoppeld aan dit programma, als onderdeel van haar inspanningen om de voordelen van goede voeding te onderstrepen en tegelijkertijd honger onder kinderen te bestrijden.

“Wat ik heb ervaren in Ecuador was ongelofelijk”, zegt Aditya. “Aan de ene kant voel je je heel klein wanneer je ziet in welke staat deze gemeenschappen zich bevinden, waarvan er verschillende uit het door burgeroorlog geteisterde Colombiaanse grensgebied komen. Aan de andere kant was het enorm motiverend om de passie te zien van de veldmedewerkers van het WFP en de sterke behoefte van Unilever Ecuador om een bijdrage te leveren. “

“Als Unilever-medewerker voel ik me heel erg trots dat wij daar in het veld aanwezig zijn en proberen samen te werken en onze krachten in te zetten waar die het hardst nodig zijn.”

Bekijk ook de film over Aditya’s reis naar Ecuador.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE