Unilever ontvangt Duurzame Palmolie Award | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever ontvangt Duurzame Palmolie Award

Unilever ontving op 13 juni de award voor duurzame palmolie in 2012 van Task Force vanwege haar activiteiten op het gebied van duurzame palmolie.

Extra inspanning

Unilever logo

De Duurzame Palmolie Award van de Task Force Duurzame Palmolie wordt toegekend aan bedrijven die een extra inspanning hebben geleverd om duurzame palmolie te gebruiken of die een bijzondere activiteit hebben aangeboden aan anderen om de overstap naar duurzame palmolie mogelijk te maken.

De Award werd op 13 juni overhandigd aan Anniek Mauser, Sustainability Director Unilever Benelux, door Eddy Esselink, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie. De uitreiking vond plaats in het Longhouse van Diergaarde Blijdorp waar – op initiatief van Blijdorp en Unilever – ook een permanente expositie over palmolie is.

GreenPalm

Unilever koopt wereldwijd ongeveer 1,4 miljoen ton palmolie en 0,2 miljoen ton palmpitolie per jaar. Eind 2012 heeft zij de doelstelling van 100% duurzaam gecertificeerde palmolie gehaald. Dit is drie jaar eerder dan toegezegd. Het grootste deel van deze palmolie wordt afgedekt door middel van GreenPalm-certificaten, waardoor Unilever wereldwijd nog steeds de grootste koper is van deze certificaten. In 2012 heeft Unilever een nieuwe doelstelling gepresenteerd: tegen 2020 wordt alle palmolie betrokken uit gecertificeerde, traceerbare bronnen.

Duurzame palmolie

Duurzame palmolie is palmolie die wordt geproduceerd en gecertificeerd volgens de criteria van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). De RSPO is het internationale platform voor maatschappelijke organisaties, financiële organisaties, verwerkers, handelaren en detailhandel voor het verduurzamen van de wereldwijde palmolieproductie en -handel. De RSPO hanteert criteria die een goede zorg waarborgen voor mens, dier en milieu.

Task Force

De Task Force Duurzame Palmolie is opgericht in november 2010, op initiatief van het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO). Alle in Nederland gevestigde partijen die een schakel vormen in de palmolieketen werken in Task Force-verband gezamenlijk aan het verwezenlijken van het doel om uiterlijk eind 2015 alle palmolie die in Nederland wordt verwerkt in voedingsmiddelen en voedseltoepassingen, duurzaam te laten zijn. In 2012 was 41% van de palmolie die is verwerkt in voedingsmiddelen duurzaam. In 2011 was dat nog 21%.

Unilever Sustainable Living Plan

In november 2010 lanceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan en verbonden we ons aan een tienjarige reis op weg naar duurzame groei. Het Plan wordt onderbouwd door meer dan 50 doelstellingen, waaronder vermindering van de milieu-impact en het betrekken van 100% van onze landbouwgrondstoffen uit duurzame landbouw. Unilevers inspanningen op het gebied van duurzame palmolie leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE