Kip Knaks | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Knaks met Beter Leven-ster

Ook de Kip Knaks van Unox heeft nu een Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dit is een kenmerk waaruit blijkt dat tijdens de productie rekening is gehouden met dierenwelzijn.

Na rookworst nu Kip Knaks

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

De eerste blikjes Unox Kip Knaks met één Beter Leven-ster zijn sinds medio maart 2013 verkrijgbaar in de supermarkt. In april vorig jaar maakte Unilever al bekend dat zij begin 2013 over zou stappen op Kip Knaks gemaakt van kip met één Beter Leven-ster, het kenmerk van de Dierenbescherming.

Unox en de Dierenbescherming zijn blij dat Kip Knaks Unilevers eerste product met kip is dat omschakelt naar kip met één Beter Leven-ster. Dierenwelzijn is een belangrijk aandachtspunt voor Unilever en voor Unox. Dit is dan ook een logische volgende stap na de overgang op diervriendelijker geproduceerd varkensvlees voor de Unox-rookworsten. Inmiddels draagt 60% van alle Unox-rookworsten één ster en in 2011 werd de Unox Boeren Scharrelrookworst geïntroduceerd met twee Beter Leven-sterren.

“Unox laat met deze belangrijke introductie wederom zien dierenwelzijn serieus te nemen. Daar ben ik heel blij mee”, zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. “Door dergelijke initiatieven van grote bedrijven als Unilever krijgen dieren een steeds beter leven. In dit geval meer ruimte, een overdekte uitloop, afleidingsmateriaal én minder antibiotica. Dat is fantastisch!”

Écht een beter leven

Het Beter Leven-kenmerk met één ster van de Dierenbescherming is te vinden op producten waarbij tijdens de productie rekening is gehouden met dierenwelzijn. Kippen krijgen meer ruimte in de stallen, die voorzien zijn van daglicht en een overdekte uitloop. Om natuurlijk gedrag te stimuleren en hun leefomgeving te verrijken krijgen de kippen strobalen en wordt dagelijks graan gestrooid.

Unilever Sustainable Living Plan

In november 2010 lanceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan, een verbintenis aan een tienjarige reis op weg naar duurzame groei. Het Plan wordt onderbouwd door meer dan 50 doelstellingen, waaronder vermindering van de milieu-impact en verbetering van dierenwelzijn. 

Ook Unox levert hieraan een bijdrage met de productie van Kip Knaks en rookworsten die het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming dragen. Naast de Good Chicken Award won Unilever in het verleden ook de Good Egg Award en de Good Dairy Award door de inspanningen van ijsmerk Ben & Jerry’s op het gebied van dierenwelzijn en het gebruik van vrije-uitloopeieren en -producten.

“Unox laat met deze belangrijke introductie wederom zien dierenwelzijn serieus te nemen. Daar ben ik heel blij mee."

Frank Dales, directeur Dierenbescherming
Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE