Hier groeit Becel | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Hier groeit Becel

Oktober 2014 – Wist je dat de basis voor margarineproducten wordt gelegd op het boerenland? Becel wordt gemaakt met een unieke mix van drie plantaardige oliën uit de natuur: zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie. Meer weten over de feiten en achtergronden van margarine? Bekijk het filmpje en verdiep je in ‘De wereld van margarine’.

Zo uit de natuur

Aan de basis van Becel staan de zaadjes van zonnebloemen, koolzaadbloemen en lijnzaadbloemetjes. Hieruit wordt zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie geperst. Van deze drie oliën wordt een unieke mix gemaakt die de basis vormt van onze Becel-producten. En deze unieke mix van plantaardige oliën is van nature goed voor het hart*.

Bezoek ook ‘De wereld van margarine’. Hier vind je uitgebreide informatie over margarine, van ontstaansgeschiedenis tot gebruik in combinatie met een gezonde voeding en leefstijl.

Goede en slechte vetten

Vetten spelen een belangrijke rol in onze voeding. Niet alleen zijn ze een belangrijke smaakmaker, ook zijn ze belangrijk als energiebron. En naast de hoeveelheid vet is het vooral belangrijk welk type vet je kiest.

Het ene vet is het andere niet: er zijn goede en slechte vetten. Het is belangrijk om de inname van verzadigde vetten in de voeding zo veel mogelijk te beperken en waar mogelijk te vervangen door onverzadigde vetten.

Dat kan bijvoorbeeld door Becel te gebruiken, op brood en bij het koken. De plantaardige oliën in Becel bevatten van nature omega 3 en 6. Deze essentiële vetzuren komen ook voor in bijvoorbeeld noten en ze zijn goed voor het hart*. Daarnaast levert Becel ook de vetoplosbare vitamines A, D en E.

Wist je dat…

  • Je al een deel van je dagelijkse portie essentiële vetten en vitamines A, D en E binnenkrijgt als je elke dag Becel op je boterhammen smeert?
  • Vloeibare margarine zoals Becel Original niet alleen goede omega’s 3 en 6 bevat, maar ook hygiënisch en makkelijk te doseren is?
  • Je door kleine veranderingen in je voeding veel kunt bereiken voor de gezondheid van je hart? Kijk maar naar deze slimme tips.

*De oliën in Becel bevatten van nature omega 3 en omega 6. Hiervan is wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor hart en bloedvaten. Het draagt namelijk bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. De benodigde dagelijkse hoeveelheid is 2 g omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10 g omega 6 (linolzuur).

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE