Aquaduck bij Kruidvat | Nieuws & Media | Unilever Nederland

In Duckstad douchen ze nog maar vijf minuten

Oktober 2014 – Gratis bij Kruidvat bij aankoop van twee Unilever-actieproducten: Aquaduck, een speciale WaterSpaarders-uitgave van Donald Duck over warmwatergebruik. Unilever is mede-initiatiefnemer van WaterSpaarders.

Unilever logo

5 minuten is schoon genoeg!

Bij aankoop van twee Unilever-actieproducten krijgen consumenten bij Kruidvat van 20 oktober tot en met 1 november gratis een exemplaar van Aquaduck, een speciale WaterSpaarders-uitgave van Donald Duck. Aquaduck maakt een breed publiek bewust van de boodschap van het WaterSpaarders-programma van Unilever, Wereld Natuur Fonds en Missing Chapter Foundation: 5 minuten douchen is schoon genoeg!

De 92 pagina’s van Aquaduck, met speciaal geschreven strips, spelletjes en leuke opdrachten, staan volledig in het teken van WaterSpaarders. “Daarmee sluit het helemaal aan bij onze missie om duurzaam leven tot gemeengoed te maken. Het Unilever Sustainable Living Plan wijst ons hierbij de weg”, zegt Anniek Mauser, Sustainability Director Unilever Benelux. “Om dat te bereiken, verduurzamen we ons productieproces continu. 

Maar om samen met ons écht het verschil te maken, vragen we consumenten ook hun steentje bij te dragen. In 2012 zijn we daarom, samen met het Wereld Natuur Fonds en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien, de uitdaging aangegaan om het gebruik van warm water door consumenten te reduceren. Daarbij richten we ons op kinderen als ‘change agents’ in gezinnen. We geven hun de middelen om de dialoog met hun ouders aan te gaan.”

Gedrag aanpassen

Het WaterSpaarders-programma is ontwikkeld samen met leraren en kinderen. Anniek: “Het is voor kinderen zo logisch dat we ons gedrag aanpassen in het belang van de planeet. Als je het maar behapbaar voor ze maakt. Daarom hebben we de boodschap heel klein en concreet gemaakt: korter douchen. Maximaal vijf minuten, in plaats van de negen die de Nederlander er nu gemiddeld voor neemt. Als alle Nederlanders per dag vier minuten korter douchen, besparen we net zo veel energie als wanneer er 763.000 auto’s minder zouden zijn. Bovendien kan een gezin van 4 personen zo 220 euro op jaarbasis besparen.”

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE