Knorr doneert aan WFP | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Knorr doneert schoolmaaltijden aan WFP

Oktober 2014 – Op Wereldvoedseldag (16 oktober) slaat Unilevers grootste merk, Knorr, de handen ineen met het World Food Programme (WFP) van de VN om steun te verzamelen voor het uitbannen van honger in de wereld. Knorr zal het WFP ook steunen in de vorm van 1 miljoen voedzame maaltijden voor schoolkinderen in Kenia, Indonesië en de Filipijnen.

Unilever logo

Honger uitbannen

Knorr en het WFP gaan op Wereldvoedseldag samenwerken om te proberen de steun van zo veel mogelijk mensen te verzamelen om wereldwijd honger uit te bannen via www.wfp.org/pledge. Daarnaast zal Knorr het schoolmaaltijdenprogramma van het WFP¹, ‘Home Grown School Meals’, steunen en 1 miljoen voedzame maaltijden doneren voor schoolkinderen in Kenia, Indonesië en de Filipijnen.

Maaltijd op school

Wereldwijd krijgt een op de negen mensen – onder wie veel kinderen – niet genoeg te eten om een gezond leven² te kunnen leiden en een solide toekomst op te bouwen. De schoolmaaltijden van het WFP zorgen er niet alleen voor dat kinderen de juiste voeding krijgen, ze stimuleren ook meer kinderen – van de 58 miljoen die nu geen onderwijs krijgen³ – om naar school te gaan.

Daarom gaan Knorr en het WFP – de grootste organisatie voor humanitaire hulp ter wereld – samen de strijd aan tegen honger, door voedzame producten binnen het bereik van meer mensen te brengen. Sinds 2007 heeft Unilever al voor meer dan $ 26 miljoen aan steun verstrekt aan het World Food Programme. Dit jaar zal Knorr ter gelegenheid van Wereldvoedseldag 1 miljoen schoolmaaltijden doneren voor kinderen in nood.

“De levensstandaard verhogen en onze positieve maatschappelijke impact verbeteren, zijn elementen die een sleutelrol spelen in ons Sustainable Living Plan,” aldus Paul Polman, CEO van Unilever. “Daartoe behoort ook onze verantwoordelijkheid om mondiale problemen aan te pakken, zoals voedselzekerheid en verlichting van armoede. Het partnership van Knorr met het World Food Programme op Wereldvoedseldag is een initiatief dat ons zal helpen een impuls te geven aan positieve verandering op de lange termijn en kinderen toegang te bieden tot de voedingsmiddelen die zij nodig hebben en die hen kunnen helpen zich te ontwikkelen tot hun volle potentieel.”

Ertharin Cousin, Executive Director van het World Food Programme: “Ik ben erg blij dat merken als Knorr zich aansluiten bij ons mondiale initiatief op Wereldvoedseldag en dat zij projecten ondersteunen die tot een fundamentele verandering kunnen leiden, zoals ons Home Grown School Meals Programme. Die steun heeft een directe impact op de levens van kinderen en op gemeenschappen in Kenia, Indonesië en de Filipijnen. Het helpt ons ook een stapje dichter bij het uitbannen van honger in de wereld te komen.”

Familiebedrijven

Het thema van Wereldvoedseldag 2014 is ‘Family Farming: Feeding the world, caring for the earth’; het is gekozen om meer aandacht te vestigen op familieboerenbedrijven en kleinschalige boeren. Het richt de schijnwerpers op de belangrijke rol die familieboerenbedrijven spelen bij het uitbannen van honger en armoede, het zorgen voor voedselzekerheid en voeding, het verhogen van levensstandaarden, het beheren van natuurlijke hulpbronnen, het beschermen van het milieu en het realiseren van duurzame ontwikkeling, vooral in plattelandsgebieden.

De toezegging van Knorr om 1 miljoen schoolmaaltijden te doneren via het schoolmaaltijdenprogramma van het WFP zal de levens van gezinnen en gemeenschappen verbeteren. In Kenia bijvoorbeeld, zullen kleinschalige boeren professionele steun krijgen van het WFP om hen te helpen de kwaliteit van hun gewassen te verbeteren en een hogere opbrengst te realiseren. 

Die oogst kan vervolgens aan lokale scholen worden geleverd, waarna aan vrouwen uit lokale gemeenschappen wordt gedemonstreerd hoe zij deze producten kunnen gebruiken als ingrediënten om voedzame schoolmaaltijden mee te bereiden. Die maaltijden zorgen er niet alleen voor dat schoolkinderen betere voeding krijgen, maar ze dienen ook als stimulans om de lessen bij te wonen en onderwijs te krijgen, zodat kinderen een betere toekomst voor zichzelf kunnen opbouwen.

¹ WFP ondersteunt geen producten of diensten.

² The State of Food Insecurity in the World 2013 http://www.fao.org/publications/sofi/2013/en/

³ UNESCO: http://www.uis.unesco.org/Education/Pages/out-of-school-children.aspx

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE