Samen naar verantwoorder consumeren | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Samen naar verantwoorder consumeren

Maart 2014 – Unilever en supermarktketen PLUS gaan samenwerken om de consument te helpen verantwoorder te consumeren.

Unilever logo

Consument helpen

Supermarktketen PLUS en Unilever hebben besloten gezamenlijk de consument te helpen verantwoorder boodschappen te doen. Want verantwoord consumeren kan nog een stap verdergaan dan kiezen voor producten met een keurmerk. Beide organisaties gaan consumenten informeren over wat zij nog meer kunnen doen om verantwoorde keuzes te maken. En tegelijkertijd willen ze duidelijk maken dat een verantwoorde keuze helemaal niet duurder hoeft te zijn. "Een uniek partnership tussen PLUS en Unilever waarbij beide koplopers op het gebied van duurzaamheid hun nek durven uit te steken", aldus Sander Leenders, Customer Development Director Unilever.

Bewust bezig

PLUS heeft de filosofie om – waar mogelijk – voor de consument de verantwoorde keuze te maken. Of anders die verantwoorde keuze zo makkelijk mogelijk te maken door duidelijke communicatie. Unilever werkt met haar Sustainable Living Plan aan integrale verduurzaming door de hele waardeketen heen. Daar wil zij nadrukkelijk de consument die Unilever-producten gebruikt bij betrekken.

(H)eerlijke keuze

Om dit zichtbaar te maken, worden in de campagne ‘Verantwoord kiezen’ zowel producten met keurmerk (zoals Fairtrade, Rainforest Alliance en Beter Leven) als producten zonder keurmerk onder de aandacht gebracht.

De Unox-rookworst bijvoorbeeld, die is gemaakt van varkensvlees met een Beter Leven-kenmerk en dus een diervriendelijker keuze is. Anniek Mauser, Sustainability Director Unilever Benelux: "Een ander voorbeeld is supergeconcentreerd wasmiddel. Dat heeft geen keurmerk, maar is wel duidelijk een verantwoordere keuze ten opzichte van traditioneel poeder. Want geconcentreerd wasmiddel heeft minder vrachtwagens nodig voor het transport, minder materiaal voor de verpakking en minder hoge temperaturen voor een schone was."

Logistiek

Naast deze samenwerking gaan beide organisaties ook hun krachten bundelen om de logistiek in de keten verder te verduurzamen.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE