Unilever doet mee aan GreenTech | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever doet mee aan GreenTech

Januari 2014 – In het nieuwe tv-programma GreenTech strijden jongeren om de titel 'Beste duurzame uitvinder van 2014'.

Zelf meebouwen aan de toekomst

Unilever doet mee aan GreenTech, een spannende uitvinderscompetitie op tv waarmee de makers jongeren enthousiast willen maken voor duurzaamheid, techniek en innovatie. Het programma richt zich primair op jongeren van 9 t/m 15 jaar en geeft een aantal van hen de kans hun idee voor een duurzame toekomst onder professionele begeleiding uit te werken tot prototype. Zo kunnen zij op een bijzondere wijze hun technische vaardigheden en hun vermogen tot innovatief denken verder ontwikkelen. Door hun deelname aan GreenTech bouwen jongeren zelf mee aan de toekomst.

Werken aan je eigen prototype

Alle leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen tot en met 16 maart hun idee insturen, alleen of in teamverband. Hieruit worden 32 ideeën geselecteerd. Elke aflevering mogen vier teams een dag lang in het GreenTech-lab werken aan hun prototype. Zij krijgen daarbij hulp van een GreenCoach uit een van de GreenTech- partnerbedrijven, die meedenkt over verbeterpunten van hun ideeën. 

De GreenTech-experts helpen om samen met de teams het idee uit te werken tot een echt prototype. Aan het eind van een dag ontwerpen, bouwen en knutselen presenteren de teams hun idee aan een vakjury. Die beslist welk team er door mag naar de finale.

GreenTech wordt uitgezonden vanaf zaterdag 17 mei, iedere zaterdag om 17.00 uur bij RTL4. Het programma wordt gepresenteerd door Joris Putman.

Online-animatiewedstrijd

Daarnaast heeft GreenTech voor klassen/groepen een online-animatiewedstrijd op touw gezet. Leerlingen worden uitgedaagd met hun klas na te denken over de toekomst van onze energievoorziening en mobiliteit en hun ideeën te verbeelden in een digitale animatie van maximaal tweeënhalve minuut. Duurzaamheid dient hierbij centraal te staan. Inzenden kan tot 7 maart en alle inzendingen worden gepubliceerd op de website waarna er vanaf 10 maart door alle bezoekers op kan worden gestemd. De winnaars mogen samen met een professioneel bureau hun animatie volledig uitwerken.

Unilever en duurzaamheid

Unilever is een van de partners van GreenTech. In november 2010 lanceerden wij het Unilever Sustainable Living Plan en verbonden wij ons aan een tienjarige reis op weg naar duurzame groei. Het Plan wordt onderbouwd door meer dan 50 commitments en is samen te vatten in drie hoofddoelstellingen voor 2020: 1) meer dan 1 miljard mensen helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren; 2) onze milieuvoetafdruk op productniveau halveren en 3) 100% van onze landbouwgrondstoffen betrekken uit duurzame landbouw. 

Om onze doelstelling ten aanzien van het halveren van onze milieuvoetafdruk te halen, moeten we niet alleen producten ontwikkelen die consumenten helpen hun milieu-impact te verlagen, maar ook op andere manieren zo veel mogelijk mensen stimuleren in actie te komen voor een duurzamere manier van leven. Jongeren zijn de ‘change agents’ voor een betere toekomst; hun ideeën en creativiteit kunnen een groot verschil maken.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE