Verpakken met 15% minder plastic | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Verpakken met 15% minder plastic

Mei 2014 – Unilever lanceert een baanbrekende verpakkingstechnologie waardoor 15% minder plastic nodig is. De nieuwe MuCell®-technologie wordt als eerste toegepast op de flacons Dove Body Wash in Europa. Hierdoor zal tot 275 ton plastic per jaar worden bespaard.

Unilever logo

De ‘MuCell-Technology® for Extrusion Blow Moulding’ (EBM) is ontwikkeld in nauwe samenwerking met twee van Unilevers wereldwijde verpakkingsleveranciers, ALPLA en MuCell Extrusion, en betekent een doorbraak op het gebied van flessenblaastechnologie. Door injectie met gas worden bellen gevormd midden in de wanden van de fles, waardoor de dichtheid van de fles afneemt en minder plastic nodig is. Alle verpakkingen gemaakt via deze technologie blijven 100% recyclebaar.

De technologie wordt als eerste toegepast in alle Dove Body Wash-producten in Europa; daarna wordt deze verder uitgerold. Uitgaande van de verkoop van zo’n 33 miljoen flacons Dove Body Wash in Europa in 2013, zal de nieuwe technologie waarschijnlijk tot circa 275 ton plastic per jaar besparen. Bij toepassing op alle Unilever-producten en verpakkingsvormen kan de besparing oplopen tot 27.000 ton plastic en zo een substantiële bijdrage leveren aan het doel zoals vastgelegd in het Unilever Sustainable Living Plan om de afvalvoetafdruk tegen 2020 te halveren.

Tegen januari 2015 zal Unilever afstand doen van specifieke exclusiviteitsrechten, zodat ook andere fabrikanten de technologie in hun merken en producten kunnen gaan gebruiken. Paul Howells, Vice President R&D Packaging bij Unilever, licht toe: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe technologieën die ons kunnen helpen onze ambitie te realiseren om ons bedrijf duurzamer te maken en onze milieuvoetafdruk te halveren. In samenwerking met onze twee partners hebben we een unieke technologie ontwikkeld die onze portfolio ingrijpend zal veranderen. 

Maar wat Unilever alleen kan bereiken, is maar beperkt; door andere fabrikanten toegang te geven tot deze technologie zullen we pas echt effect gaan zien. We hopen van harte dat onze collega-bedrijven hiermee hun voordeel zullen doen en deze technologie zullen toepassen op hun producten.”

Mark Lindenfelzer, President van MuCell Extrusion LLC: “De MuCell®-technologie is een fantastische innovatie. Consumenten zullen geen verschil zien in de flessen, maar het effect op het milieu is heel concreet. We vinden het geweldig dat we deel uitmaken van deze ontwikkeling en we geloven dat dit een echte verandering betekent voor fabrikanten die verantwoord willen ondernemen.”

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE