Unox beter leven-boeren | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Onze Beter Leven boeren

Op de website van Unox kun je kennismaken met boeren die aan de basis staan van de Unox-rookworsten met Beter Leven-keurmerk. Zo helpt Unox de keten van rookworstproductie transparant te maken.

100% diervriendelijker in 2020

Boer Michel op zijn boerderij

Sinds 2011 heeft Unox een partnership met de Dierenbescherming . Dierenwelzijn is namelijk belangrijk voor Unilever en voor Unox. Vandaag de dag worden miljoenen Unox-producten, zoals de Unox Beter Leven Rookworst, gemaakt met diervriendelijker geproduceerd vlees. Unox heeft als doelstelling uiterlijk in 2020 100% diervriendelijker geproduceerd vlees te gebruiken. "Unox laat opnieuw zien dierenwelzijn serieus te nemen”, zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. “Door dergelijke initiatieven van grote bedrijven als Unilever krijgen dieren een steeds beter leven. Daar ben ik heel blij mee."

Hoe het werkt…

Voer op de site www.unox.nl eerst het type rookworst in en dan de productiecode van de Unox Rookworst* die u heeft gekocht. Daarna verschijnt het verhaal van de Beter Leven-boer die met zorg en toewijding heeft gewerkt aan uw Unox Rookworst. Een van die boeren is Michel.

Meer ruimte en varkensspeeltjes

De varkensboerderij van Michel bevindt zich in Gelderland. De varkens worden verzorgd volgens de voorwaarden van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. “Mijn varkens hebben het zichtbaar goed en dat laat ik graag zien,” aldus Michel. Zo hebben de dieren meer ruimte en ze hebben speeltjes in het hok, zoals een strokoker. Michel: “We hebben wel wat moeten veranderen, maar dat heb ik er graag voor over.”

Bekijk het filmpje en maak kennis met boer Michel.

Unilever Sustainable Living Plan

Met de productie van rookworsten, ragouts, kipknaks, leverpastei en hamburgers die het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming dragen, levert Unox een bijdrage aan het Unilever Sustainable Living Plan. Unilever lanceerde dit plan in november 2010 en verbond zich hiermee aan een tienjarige reis op weg naar duurzame groei. Het Plan kent drie hoofddoelen: gezondheid & welzijn verbeteren, milieu-impact verkleinen en de levensstandaard verhogen. Deze worden onderbouwd door ruim 50 gerichte doelstellingen, waaronder verbetering van dierenwelzijn.

*Geldt voor de varianten Gelders 285/375 en Extra Mager 275/375.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE