Op weg naar een wereld zonder honger | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Op weg naar een wereld zonder honger

Februari 2015 – Maar liefst een op de negen mensen wereldwijd lijdt honger, het merendeel kinderen. Via de Unilever Foundation steunt Unilever het World Food Programme in de strijd tegen honger en ondervoeding.

De Unilever Foundation werkt samen met vijf toonaangevende wereldwijde organisaties: Oxfam, PSI (Population Services International), Save the Children, UNICEF en World Food Programme. Het is de missie van de Foundation de kwaliteit van leven te verbeteren door te voorzien in hygiëne, sanitatie, toegang tot schoon drinkwater en basisvoeding en door het zelfvertrouwen te vergroten. 

Bij Unilever streven we ernaar de omvang van ons bedrijf te verdubbelen en tegelijkertijd onze milieuvoetafdruk te verkleinen en onze positieve maatschappelijke impact te vergroten. De Unilever Foundation is een belangrijk initiatief om onze ambitieuze doelstelling te realiseren: meer dan één miljard mensen helpen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren en zo te zorgen voor een duurzame toekomst.

Het World Food Programme

Een van onze partners is het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Samen met hen streven we ernaar ondervoeding bij kinderen tegen te gaan door zowel de directe als onderliggende oorzaken aan te pakken.

Een wereld zonder honger

Om honger uit te roeien, heeft de secretaris-generaal van de VN in 2012 de Zero Hunger Challenge gelanceerd. Dit is een wereldwijd initiatief dat overheden, de private sector en het publiek oproept samen te zorgen voor een wereld zonder honger. Om een bijdrage te leveren aan deze uitdaging ondersteunt de Unilever Foundation het programma Home Grown School Meals van het WFP. Lees het volledige artikel ‘World Food Programme: voeding verbeteren’ voor meer informatie over dit programma.

Resultaten

Sinds 2007 heeft Unilever voor meer dan $ 26 miljoen aan ondersteuning geboden aan het World Food Programme. Alleen al in 2014 zorgde deze ondersteuning ervoor dat het WFP meer dan 9 miljoen schoolmaaltijden kon verzorgen in verschillende landen, zoals Bangladesh, Indonesië, Kenia, Ecuador, Myanmar en de Filippijnen.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE