Record voor 55e Nieuwjaarsduik | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Record voor 55e Nieuwjaarsduik

Op 1 januari ging een recordaantal van ruim 50.000 duikhelden op meer dan 137 locaties te water tijdens de 55e Nieuwjaarsduik.

Koude duik

Nieuwjaarsduik 2015

In Scheveningen vond traditiegetrouw de grootste duik plaats. Hier doken 10.000 mensen op 1 januari om 12.00 uur de koude Noordzee in. Ondanks de watertemperatuur van 7°C was het een koude duik voor de deelnemers. De buitenluchttemperatuur van 4°C in combinatie met de stevige wind (windkracht 5) zorgden voor een gevoelstemperatuur van -1°C.

Hiske Hoogveld, brandmanager van Unox, spreekt na afloop van de Nieuwjaarsduik van een groot succes. ‘Het is erg mooi om te zien dat de duik na 55 jaar is uitgegroeid tot een oer-Hollandse traditie. Vandaag zijn meer dan 50.000 bikkels op 137 locaties het nieuwe jaar met een frisse start begonnen: een recordaantal! Wij zijn dan ook blij dat wij met Unox al 17 jaar een bijdrage kunnen leveren aan deze traditie.’

Al 55 jaar

De Nieuwjaarsduik bestaat dit jaar precies 55 jaar. Wat in 1960 begon als een duik in Zandvoort door Ok van Batenburg met zijn zwemvereniging Njord’59, groeide uit tot een traditie in heel Nederland en zelfs in het buitenland. Op ruim 155 locaties over de hele wereld, onder meer in Noorwegen, Madeira, Gambia, Abu Dhabi en Australië, gingen duikhelden te water om het nieuwe jaar met een frisse start te beginnen.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE