Wereldverbeteraars | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Schuilt er in jou een wereldverbeteraar?

Oktober 2015 - Unilever is opnieuw een wereldwijde zoektocht gestart naar jonge pioniers die praktische en vernieuwende oplossingen hebben voor ’s werelds grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Unilever logo

‘Groene’ ondernemers

In partnership met het Cambridge Institute for Sustainability Leadership en in samenwerking met Ashoka worden prijzen in de vorm van financiële ondersteuning en individuele coaching ter waarde van ruim €200.000 beschikbaar gesteld aan jonge ‘duurzame’ ondernemers

Steun voor de Global Goals

De Awards maken deel uit van Unilevers inzet om de 17 Global Goals for Sustainable Development (Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling ) van de VN te steunen die zijn bekrachtigd op 25 september jl. Deze ambitieuze doelen richten zich op uitbanning van extreme armoede, aanpak van klimaatverandering, versterking van de positie van vrouwen, het veiligstellen van universele toegang tot water en vermindering van honger tegen 2030. Als de doelen worden bereikt, zullen ze de gezondheid, veiligheid en toekomst van onze planeet zeker stellen voor iedereen die er leeft.

Unilever ondersteunt de Global Goals omdat zij zich realiseert dat dit niet alleen een morele plicht is, maar dat het ook zakelijk zinvol is. De uitdagingen waarop de Global Goals zich richten hebben een enorme impact op Unilevers activiteiten en sluiten aan bij haar eigen ambitie zoals vastgelegd in het Unilever Sustainable Living Plan.

Jonge pioniers

De Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards zijn een belangrijk initiatief en een van de manieren waarop Unilever wil inspireren tot actie. Er wordt gezocht naar pioniers van 35 jaar en jonger waar ook ter wereld die al zijn begonnen een aantal van de uitdagingen aan te pakken die de kern vormen van de Global Goals, zoals hernieuwbare energie, gelijkheid van mannen en vrouwen, verantwoorde consumptie en klimaatgerichte actie.

De Awards worden online gehost door Ashoka Changemakers op www.changemakers.com/globalgoals2015. Aanmeldingen dienen uiterlijk op 18 november 2015 om 00.00 uur middernacht UK-tijd binnen te zijn. De finalisten worden bekendgemaakt in maart 2016 en in de maanden daarna zal zowel de Cambridge accelerator-workshop als de eindbeoordeling plaatsvinden.

Toekomstdenkers

De winnaars van de vorige Awards laten zien dat innovatieve oplossingen mensen ertoe kunnen aanzetten slimmer aankopen te doen en duurzamer te leven, en bedrijven kunnen voorzien van middelen om productiever, efficiënter en verantwoorder gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen. De hoofdprijswinnaar van vorig jaar, Daniel Yu, ontwikkelde een simpele softwareoplossing die medische klinieken in ontwikkelingslanden helpt te digitaliseren en inventarisgegevens te beheren, waardoor betere resultaten worden bereikt voor patiënten en de efficiency in de distributieketen wordt vergroot.

Bouwen aan een nieuwe economie

Polly Courtice, LVO, Director van het Cambridge Institute for Sustainability Leadership: “2015 is een uitzonderlijk jaar waarin een aantal belangrijke internationale overeenkomsten met betrekking tot duurzame ontwikkeling samenvallen, met als hoogtepunt de langverwachte top over klimaatverandering in Parijs in december.

De jonge ondernemers die worden ondersteund door de Unilever Awards zijn een voorbeeld van de creativiteit en dynamiek die we nodig hebben om in te spelen op en te bouwen aan een nieuwe economie die zal zorgen voor welvaart tot ver in de toekomst en die tegelijkertijd een positief effect zal hebben op de samenleving en het milieu.

Het verheugt ons zeer dat we de kennis van de Cambridge-gemeenschap op het gebied van research kunnen samenbrengen met ons wereldwijde netwerk van leiders uit het bedrijfsleven om deze Awards-competitie te steunen bij het stimuleren tot de innovatie en het leiderschap die we zo dringend nodig hebben.”

Ontdek hoe je kunt meedoen op www.changemakers.com/globalgoals2015 en op Twitter via #globalgoals #brightfuture.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE