"We moeten de toekomst van onze landbouw veiligstellen" | Nieuws & Media | Unilever Nederland

"We moeten de toekomst van onze landbouw veiligstellen"

November 2015 - Knorr Landmark Farm boeren vertellen waarom zij verantwoorde landbouwmethoden belangrijk vinden.

We weten dat consumenten duurzaamheid belangrijk vinden. Knorr heeft onderzoek gedaan naar de houding van consumenten ten opzichte van voeding. Daaruit blijkt dat 76% van de mensen bij voorkeur producten koopt die duurzaam ingekochte ingrediënten bevatten.

Tegen 2020 wil Knorr 100% van haar groenten en kruiden betrekken uit duurzame landbouw. Eind 2015 zal dat al het geval zijn voor de top-13 groenten en kruiden; daarvan wordt nu al 98% duurzaam geteeld.

In september 2015 heeft Knorr met haar belangrijkste boeren, leveranciers en Unilever-collega’s een conferentie in België gehouden om kennis uit te wisselen over de beste werkmethoden in duurzame landbouw.

Aan het evenement deed een aantal van Knorr’s Landmark Farm boeren mee – boeren die de beste werkmethoden gebruiken in lijn met Unilevers Sustainable Agriculture Code en die technologie implementeren om hun impact op het milieu te beperken.

Deskundigen betrekken bij landbouw

“Het doel van dit evenement was onze Knorr Landmark Farm boeren te betrekken bij de groep deskundigen en hen te laten zien wat hun inspanningen voor duurzame landbouw tot nu toe hebben opgeleverd en hoe dit Knorr uiteindelijk helpt onze consumenten smakelijke producten van hoge kwaliteit te bieden,” legt Anna Koklanakis, Knorr Senior Global Brand Manager Duurzaamheid, uit.

We spraken met twee van Knorr’s Landmark Farm boeren om te horen wat duurzaamheid betekent voor henzelf en voor de manier waarop zij zakendoen.

Naam: Rafael Carranza

Gewas: Tomaten

Land: Spanje

“Tomaten verbouwen is voor ons van essentieel belang. Het is meer dan zakendoen. Het is een absolute passie vanaf het moment dat wij ze in de kas planten totdat we ze oogsten. In de landbouw is vele jaren heel agressief met het milieu omgesprongen. Wij proberen de situatie weer terug te draaien. We willen de oorspronkelijke flora en fauna weer terugbrengen om zo schadelijke insecten te verjagen. We hebben habitat voor reptielen en schuilplaatsen voor bijen en wespen geïntroduceerd. De bijen bestuiven de bloemen en de andere insecteneters eten de larven van de slechte insecten.

Bodemvruchtbaarheid, de basis van alles

“Door gebruik te maken van kanaalirrigatie besparen we nu 70% water vergeleken met wat we vele jaren geleden verbruikten. De bodemvruchtbaarheid is cruciaal omdat deze de basis vormt van alles. We hebben onze manier van werken aangepast en onze machines zijn veel duurzamer. We gebruiken onze tractors minder waardoor we minder brandstof verstoken en de grond minder wordt aangedrukt, zodat de vruchtbaarheid behouden blijft.”

Naam: Guillaume Brierre

Gewas: Kruiden

Land: Frankrijk

“Ik verbouw aromatische kruiden. Munt vooral, en dragon. De boerderij is al 100 jaar in de familie en voor mij betekent duurzame landbouw het produceren van een gezond product. Het betekent ook dat mijn opvolger op de boerderij kan werken met hetzelfde verlangen, op dezelfde grond. We gebruiken waterirrigatie op vele manieren duurzaam. Zo bescherm ik mijn opvolger, die water nodig heeft om kruiden te verbouwen.”

De toekomst voor onze kinderen veiligstellen

“Mijn tractor is uitgerust met een GPS, waardoor ik mijn planten preciezer kan bemesten en dus minder kunstmest gebruik. Daardoor vervuil ik minder.

“We moeten voor de aarde zorgen, voor het water. We moeten de toekomst van de landbouw voor onze kinderen veiligstellen.”

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE