Oog voor mens, milieu en economie op Lipton-theeplantages | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Duurzame Lipton-theeplantages

Elk kopje Yellow Label-thee van Lipton dat in Europa wordt gedronken, is geproduceerd volgens de principes van Rainforest Alliance.

Groene Lipton-thee met keurmerk Rainforest Alliance in Nederland

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

Alweer een tijdje liggen ze ook in de Nederlandse supermarkt: de piramidezakjes groene thee van Lipton met het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk. Dit erkende keurmerk garandeert dat de thee afkomstig is van plantages waar wordt gewerkt volgens duidelijk vastgestelde criteria op het gebied van een optimale bescherming van het milieu, goede arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden voor de theeplukkers, en een goede leefomgeving voor hun families.Bovendien is ook elk kopje Yellow Label thee van Lipton dat in Europa gedronken wordt, geproduceerd volgens de principes van Rainforest Alliance. Deze principes zijn geformuleeerd door de Sustainable Agriculture Network (SAN).

Ambities

Tegen 2015 wil Unilever de thee voor al haar Lipton-theezakjes betrekken van plantages die aan de SAN Standaard voldoen en daarmee het Rainforest Alliance Certified™ Keurmerk mogen dragen. Concreet zal Lipton, als wereldwijde marktleider, per jaar ongeveer 3 miljoen euro extra betalen aan de theeboeren. Dit zal niet alleen ten goede komen aan de gewassen, maar het zal ook de inkomens en levens verbeteren van zo’n 2 miljoen mensen over de hele wereld. Daarnaast zal Lipton op wereldschaal het milieu helpen beschermen tegen uitputting van natuurlijke bronnen.

Kericho-plantage in Kenia

Kericho Estate, Liptons grootste theeplantage in Kenia, was in 2007 de eerste theeplantage ter wereld die aan de eisen van het Sustainable Agricultural Network voldeed en daarmee het het certificaat voor duurzaam ondernemen van Rainforest Alliance kreeg. Dagelijks profiteren daar nu 80.000 mensen van.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE