Roos eindelijk afgeschud! | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Roos eindelijk afgeschud!

Andrélon introduceert de nieuwe lijn Anti-Roos for Men met NUTRIUM 10 die niet alleen roos tegengaat en helpt voorkomen, maar die er ook voor zorgt dat haar er sterk en gezond uitziet.

Roos veroorzaakt ongemak bij veel mannen

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

Uit onderzoek* van Andrélon blijkt dat bijna de helft van de mannen soms last heeft van roos (48%). Ruim driekwart van hen voelt zich hierdoor weleens ongemakkelijk. Desondanks gebruikt ongeveer een derde van de mannen geen speciale shampoo tegen roos (31%).

Dit komt onder andere omdat 39% ervan overtuigd is dat deze niet werkt en 17% van hen denkt dat deze slecht is voor hun haar en zelfs tot haaruitval kan leiden (11%). Daarom heeft Andrélon de nieuwe productlijn Anti-Roos for Men ontwikkeld – met tien vitaminen en voedingsstoffen – die niet alleen roos tegengaat en helpt voorkomen, maar die er ook voor zorgt dat haar er sterk en gezond uitziet. Zo kunnen mannen roos eindelijk van zich afschudden!

Ieder haartype verlost van roos

Omdat mannen met verschillende haartypes last kunnen hebben van roos, heeft Andrélon voor meerdere haartypes een bijpassende anti-roos shampoo ontwikkeld. Zo is er de Deep Clean shampoo met Actief Hydraterende Technologie. Deze zorgt voor een diepe reiniging van vet haar en hoofdhuid, zonder die uit te drogen. Voor dun en breekbaar haar is er Anti-haaruitval shampoo met Pro-vitamine B5 dat het haar versterkt en haaruitval (als gevolg van haarbreuk) tegengaat. 

De 2-in-1 Express shampoo is een shampoo en conditioner in één voor pluisvrij haar dat makkelijk in model te brengen is. En voor een verfrissende opkikker na het sporten of een andere intensieve activiteit is er de Cool Sport shampoo met menthol die haar en hoofdhuid verkoelt. Alle shampoos bevatten een formule met NUTRIUM 10 die actief werkt tegen roos en doeltreffende ingrediënten bevat om roos te voorkomen.

Tips & Tricks

Roos ontstaat door overmatig snelle vernieuwing van huidcellen. Normaal vernieuwen huidcellen zich om de 28 dagen. Bij een gevoelige hoofdhuid worden de cellen al binnen 7 tot 21 dagen vernieuwd. Met als resultaat roos en een gespannen hoofdhuid. Wat kun je als man – naast het wassen van je haar met een anti-roos shampoo – zelf doen om roos te bestrijden en uiteindelijk te voorkomen?

  • Neem de tijd voor een dagelijkse, korte massage van je hoofdhuid ter bevordering van de bloedsomloop van de hoofdhuid en de bloedsomloop in de haarzakjes. Voor een optimale verzorging van je hoofdhuid neem je twee minuten de tijd om tijdens het wassen de shampoo goed in te masseren met afwisselende massagetechnieken. Dit doe je om de huid te laten ontspannen en de actieve stoffen van de shampoo optimaal hun werk te laten doen.
  • Was je haar met lauw tot warm water en vermijd te heet water. Dit kan je hoofdhuid irriteren.
  • Vermijd bij het gebruik van stylingproducten zoveel mogelijk de hoofdhuid en spray of kneed de stylingproducten in het haar.

* Onderzoek onder 500 Nederlandse mannen in de leeftijd van 18 jaar en ouder,in juli 2012 uitgevoerd door Kien onderzoek in opdracht van Andrélon.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE