Soep met groentelabel | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Soep met groentelabel

Ook soep kan een bron van groente zijn. Om consumenten te informeren over de hoeveelheid groente in hun soep, dragen de Unox-soepen sinds 2010 een groentelabel.

Groentelabel

Logo van Unilever bij de ingang van de deodorantfabriek in Jiutepec, Mexico.

Ruim 60% van de Nederlanders eet minder dan één keer per week groente buiten de avondmaaltijd om. Toch zijn er voldoende manieren om voldoende groente binnen te krijgen. Een van de (nog) onbekende extra groentemomenten is tijdens het eten van soep.

Om consumenten te informeren over de hoeveelheid groente in een kom soep dragen de verpakkingen van Unox-soepen in pak, zak en blik het groentelabel. Hierop staat vermeld hoeveel gram groente een kom soep bevat. Zo kan snel en gemakkelijk worden vastgesteld hoeveel groente een kom soep oplevert.

Hoeveelheid onderschat

Uit onderzoek van Unox* is gebleken dat de meeste Nederlanders denken dat een gemiddelde kom soep (250 ml) minder dan 100 gram groente oplevert. Een aanzienlijk deel denkt zelfs dat een kom soep minder dan 50 gram groente bevat. De populairste soep van Nederland – tomatensoep – bevat echter al gauw meer dan 200 gram groente per kom. Minder dan 5% van de Nederlanders weet dit.

Soep is populair

Uit het onderzoek bleek dat bijna 60% van de Nederlanders wel eens soep eet bij de lunch, ’s avonds als hoofdmaaltijd of gedurende de dag als tussendoortje. De redenen om soep te eten, lopen uiteen: omdat het lekker is of omdat het makkelijk te bereiden is. 

Maar dat er groente in soep zit, daar staan de meeste mensen niet bij stil. Marjan Ippel, onafhankelijk foodtrendwatcher, signaleerde dat steeds meer mensen overgaan van drie naar vier vaste eetmomenten per dag, inclusief het tussendoortje. “Daarbij zijn we expliciet op zoek naar iets lekkers, snel en gezond. Soep is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor.”

*Online onderzoek in opdracht van Unox en Knorr, uitgevoerd door Kien in januari 2010 onder 664 mannen en vrouwen van zestien jaar en ouder.

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE