Unilever ontvangt SAM Award | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Unilever ontvangt SAM Award

Juni 2012 - Voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid ontving Unilever een SAM Gold Class Award. Tevens werd Unilever uitgeroepen tot SAM Sector Leader in de sector Food Producers.

Duurzame waardering

Unilever logo

Sinds 1999 beoordeelt SAM (Sustainable Asset Management) elk jaar de prestaties op het gebied van duurzaamheid van meer dan 2.000 bedrijven. Door het uitreiken van awards wil SAM, de Robeco-dochter die zich bezighoudt met duurzaam vermogensbeheer, bedrijven in het zonnetje zetten die zich onderscheiden in de markt door hun duurzaam beleid. Dit jaar werden de SAM Awards voor het eerst in Nederland uitgereikt aan negen bedrijven, waaronder Unilever.

Unilever werd uitgeroepen tot ‘SAM Sector Leader’ in de sector ‘Food Producers’. Volgens SAM betekent dit dat Unilever binnen deze sector in staat is in te spelen op de kansen die milieugerelateerde en maatschappelijke ontwikkelingen bieden. Ook ontving Unilever een ‘SAM Gold Class Award’ voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Unilever Sustainable Living Plan

In november 2010 lanceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan waarin groei wordt losgekoppeld van milieu-impact. Het plan kent drie hoofddoelen voor 2020: 1) meer dan 1 miljard mensen helpen hun gezondheid & welzijn te verbeteren; 2) de milieu-impact van de productie en het gebruik van onze producten halveren; 3) 100% van de landbouwgrondstoffen betrekken uit duurzame landbouw. Het Plan onderscheidt zich door zich te richten op de hele waardeketen. 

“Het zijn dus niet alleen onze ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die ons tot ‘Sector Leader’ maken, maar vooral het feit dat het Plan het nieuwe business-model voor Unilever is, een business-model gericht op duurzame groei”, aldus Anniek Mauser, Head of Sustainability Unilever Benelux.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE