Naar een duurzame toekomst voor thee | Nieuws & Media | Unilever Nederland

Naar een duurzame toekomst voor thee

Juni 2014 – Unilever kondigde eind mei aan dat zij een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor thee gaat opstarten om de toekomstige beschikbaarheid ervan zeker te stellen. Hierbij zullen de modernste teeltmethodes worden gehanteerd die zullen leiden tot verbeterde en duurzame theevariëteiten.

Unilever logo

Populairste drank

Thee is al generaties lang ’s werelds populairste drank. Het project dat Unilever gaat starten, zal helpen ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst nog voldoende thee beschikbaar is om aan ieders behoefte te voldoen. Het project is erop gericht de natuurlijke verscheidenheid van theeplanten te vergroten om op die manier hun productiviteit, kwaliteit en algehele duurzaamheid te verbeteren. Daarnaast helpt dit project een teruggang in de verscheidenheid aan theegewassen tegen te gaan die ertoe zou kunnen leiden dat thee in de toekomst minder goed bestand is tegen droogte, ziekte en ongedierte.

Uitdagingen van morgen

Clive Gristwood, Senior Vice President, R&D Refreshment bij Unilever legt uit: “Dit project maakt deel uit van Unilevers streven om de productie en inkoop van thee werkelijk duurzaam te maken. Het is cruciaal dat we nú theesoorten ontwikkelen die de uitdagingen van morgen aankunnen. Met behulp van de modernste teeltmethoden hopen we op een natuurlijke manier te kunnen voorzien in de groeiende wereldwijde vraag en er tegelijkertijd voor te kunnen zorgen dat thee essentiële economische voordelen blijft leveren aan gemeenschappen die voor hun inkomen van het gewas afhankelijk zijn.”

“Meer thee kunnen verbouwen op minder grond, minder landbouwchemicaliën gebruiken en tegelijkertijd de weerbaarheid van thee tegen droogte en klimaatverandering vergroten, zijn een integraal onderdeel van dit project en sluiten aan bij onze doelstellingen op het gebied van duurzaam inkopen zoals vastgelegd in het Unilever Sustainable Living Plan.”

“Iedereen die te maken heeft met deze populaire drank zal hiervan meteen profiteren, van de kleine boeren die thee verbouwen tot degenen die genieten van de verfrissing die thee biedt,” aldus Clive.

Technologische innovatie

Sally Uren, CEO van Forum for the Future, voegt hieraan toe: “Unilever begrijpt dat de toekomstige duurzaamheid van de mondiale theesector niet gegarandeerd is. Unilever begrijpt ook dat er een reeks veranderingen nodig is om de toekomst van thee zeker te stellen en dat zij dit niet alleen kan. 

Daarom is het zo bemoedigend te zien dat Unilever haar sterke R&D-potentieel inzet om met anderen in de sector samen te werken aan de ontwikkeling van duurzamere theevariëteiten die beter bestand zijn tegen de voorspelde klimaatveranderingen in de belangrijkste theeproducerende regio’s. Andere landbouwmethoden alleen zijn waarschijnlijk niet voldoende om de toekomst van thee te waarborgen, technologische innovatie speelt hierbij ook een belangrijke rol.”

Het project, waarin wordt samengewerkt met Nature Source Genetics, gaat van start op Unilevers theeplantages in Kenia als aanvulling op het bestaande landbouwkundig programma dat daar al plaatsvindt.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

VOLG ONS

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

CONTACT

Neem contact op met Unilever en onze teams.

CONTACTINFORMATIE